МЗС Польщі виступив проти завершення будівництва “Північного потоку-2”

Поділитися:

Міністерство закордонних справ Польщі виступило проти завершення будівництва російського стратегічного проекту “Північний потік-2“. Про це повідомив глава МЗС Яцек Чапутовіч за підсумками своєї зустрічі з німецьким главою МЗС Хайко Маасом від 16 червня.

Відзначимо, що думки Польщі та Німеччини щодо проекту РФ розділилися. Тоді як Польща продовжує робити акцент на тій енергетичній небезпеці, яку може спричинити будівництво газопроводу, в Німеччині засуджують нові санкції проти Росії і учасників реалізації “Північного потоку-2”.

Це становить особливу загрозу для країн Центрально-Східної Європи, зокрема для таких наших сусідів, як Україна. Тому ми вважаємо, що повинні домагатися диверсифікації (джерел, – ред.) Поставки і невиконання цього проекту“, – сказав Чапутовіч.

Чиновник вказав, що питання енергетичної безпеки України та сусідніх з нею країн вкрай важливе в контексті збереження безпеки всього європейського регіону. Однак такої думки, не дотримується його німецький колега Маас.

“Наша позиція щодо цього проекту залишається незмінною. Ті варіанти, які сьогодні обговорюються, – це екстериторіальні санкції, які ми не сприймаємо“, – сказав Хайко Маас.

Як повідомлялося раніше, німецький уряд побоюється нових санкцій від США з приводу російського газопроводу «Північний потік – 2». Німеччина вважає, що вони торкнуться не тільки німецькі приватні компанії, але і державні підприємства, пов’язані з будівництвом і обслуговуванням проекту.

Така ситуація загрожує зробити з політичних союзників по НАТО конфліктуючі на державному рівні країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу