МВФ вимагає реформи банківського сектора

Поділитися:

В Угоді про співпрацю з Україною, Міжнародний валютний фонд приділяє особливу увагу банківського сектору, так як криза може вдарити по фінансовій системі і вкладах українців.

Щоб уникнути серйозних потрясінь, Національний банк України проведе аудит банківських активів після завершення кризи до березня 2021 року.

За словами інвестиційного банкіра Сергія Фурси, більшість позичальників не зможуть пережити кризу, що може позначитися на кредитному портфелі і капіталі банку.

“НБУ каже, що мине криза, ми не чіпаємо нікого. Потім проведемо стрес-тестування, і якщо хтось потребує збільшення капіталу, ми обговорюємо це”, – сказав він.

Також в МВФ стурбовані тим, що в Україні 70 відсотків банків є державними, які м’яко кажучи найбільш вразливі, якщо говорити про ефективність. У таких банків є слабке місце – проблемні борги (NPL).

“Держбанки не можуть продавати NPL і вони висять в кредитних портфелях, так як їх необхідно реалізовувати по істотно низькими цінами. Якщо це станеться, завтра прийде прокуратура і всіх посадять. Тому і сидять на таких боргах”, – підсумував Сергій Фурса.

У свою чергу, в Міжнародному валютному фонді вважають, що українська економіка не оговтається від кризи через епідемію коронавируса до 2023 року.

Раніше повідомлялося, що в серпні 2020 року в Україну прибуде місія МВФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу