Мобільні платежі прирівняли до ризиків фінансування тероризму

Поділитися:

В кінці квітня набув чинності Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового ураження».

Тепер оплата комунальних послуг за допомогою грошей на рахунку мобільного телефону стане більш складним процесом з самоідентифікацією абонента і введенням особистих даних.

Фінансові компанії мобільних операторів, можуть стати потужною рушійною силою фінансового поля. Будь-який користувач може оплатити за допомогою грошей на мобільному рахунку невеликі платежі, для цього досить пом’якшити умови ідентифікації користувача. Економіка країни тільки виграє завдяки скороченню обігу готівки та додаткових надходжень до бюджету.

86% наших абонентів мобільного зв’язку України користуються передплаченого зв’язком, а значить не ідентифіковані. У багатьох країнах світу, де також велика частка невідомих абонентів. Рахунки мобільних телефонів вже давно стали повноцінними гаманцями нарівні з банківськими картами для невеликих безготівкових платежів і приватних переказів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України має намір впровадити нову форму оплати за житлово-комунальні послуги пенсійної категорії населення: людям можна буде здійснювати оплату по телефону через «гарячі лінії» банків.

Раніше повідомлялося, що економічна криза і наслідки карантину значимо вдарили по сфері житлово-комунальних послуг України, що загрожує країні можливим колапсом системи ЖКГ, адже зараз в державі спостерігається низький рівень платежів і стабільна заборгованість за послуги.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу