Митниця в травні не допрацювала до плану

Поділитися:

27 млрд гривень надійшло в державну казну в травні. Такими є результати роботи Державної митної служби, про це заявляє прес-служба Міністерства фінансів. За підсумками засідання колегії Митної служби було виявлено, що митниця не впоралася з планом на 14,8%.

Міністр фінансів Сергій Марченко дав ряд доручень керівникам митниці, серед яких – збільшення надходжень від митних платежів до державного бюджету до 100% плану і розробка механізму ротації митників на митних постах за випадковим принципом.

“Така практика повинна значно зменшити вплив людського фактора при здійсненні митних процедур і, відповідно, послабити корупційну складову“, – відзначає Марченко.

Нагадаємо, що Державна митна служба вже наступного тижня повинна представити концепцію реформування митниці і відповідний план її реалізації. Разом з тим реальні зміни на митниці дуже важливі, адже це значні доходи до бюджету. Про це в понеділок, 4 травня, цитуючи слова міністра фінансів Сергія Марченка, повідомила прес-служба фінансового відомства.

Раніше повідомлялося, що українці в 10 разів частіше замовляють міжнародні посилки, ніж відправляють їх. За січень – квітень цього року було оформлено 17,1 млн міжнародних поштових та експрес-відправлень. З них 15,6 млн штук – це імпорт, а 1,5 млн штук – експорт. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської митниці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу