Мінсоцполітики розвіяло міфи про виплати «карантинних» грошей

Поділитися:

Український малий і середній бізнес продовжує подавати заявки та отримувати допомогу у вигляді так званих карантинних виплат. Тим часом в суспільстві постійно виникають міфи, які стосуються цього питання. Зокрема, роботодавець не повинен утримувати зі свого працівника, який отримав 8 тис. Грн допомоги, жодної копійки, оскільки гроші спрямовані конкретним людям.

Також є поширені міфи про перевірку особистості того, хто претендує на допомогу. У Мінсоцполітики пояснили, що перевірка виконується на етапі подачі документів, а вірніше, при їх вивченні. Після цього етапу ніякі перевірки вже не потрібні, офіційно вони не проводяться.

Раніше повідомлялося про те, що 429 тисяч ФОП і найманих працівників просять одноразову «карантинну» допомогу. З початку дії програми президента України про одноразову матдопомогу ФОП (фізособам-підприємцям) і найманим працівникам у зв’язку з локдауном вже оформлено 429 тисяч 704 заяви.

Також ми писали й про те, що на карантині індустрія відеоігор збільшила доходи. Таке підрахували експерти глобальної консалтингової компанії Ай-Ді-Сі. Цього року виручка галузі виросте на 20% — до майже 180 млрд доларів. Тоді як в кінематографі наторгували у 2020 році на сто мільярдів. Спортивна галузь отримала понад 75 млрд дол.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу