Мінінфраструктури запропонувало по-новому рахувати портовий збір

Поділитися:

У проекті, який розробили в Міністерстві інфраструктури, заклали нову методику розрахунків — вона торкнеться ставок портових зборів в морських портах. Йдеться про наказ «Про деякі питання портових зборів та визнання такими, що втратив чинність, наказу Міністерства інфраструктури України від 27.05.2013 року №316».

Зокрема, в проекті наказу затверджено цілий ряд документів — методика розрахунків портових зборів в морських портах, порядок їх справляння, а також обліку коштів, їх використання тощо. У розробці був використаний витратний метод розрахунку ставок, при цьому застосовані критерії достатності джерела необхідного фінансування різних об’єктів — портової інфраструктури та інших. Головне, щоб об’єкти містилися саме коштом портових зборів.

До наказу прикладена пояснювальна записка, яка точно описує всі процеси, розрахунки та інші процедури, необхідні в такому випадку. У кожному з випадків (морський порт, річковий або канальний тощо) встановлюється свій норматив рентабельності. Також в документі перераховані порти різних регіонів України, які підпадають під дію наказу.

Раніше повідомлялося про те, що Ізмаїльський порт віддадуть в концесію. Рішення вже прийнято, але документи поки що знаходяться на стадії підготовки.

Також ми писали про те, що в концесію пішов один з найбільших українських портів — «Ольвія».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу