Мінінфраструктури віддасть в концесію залізничні вокзали

Поділитися:

60,18 млн гривень концесійних платежів, а також 17,4 млн гривень податків до державного бюджету планують отримати в Міністерстві інфраструктури України. Крім цього у відомстві збираються залучити інвестиції загальним обсягом в 3,8 млрд гривень. Все це уряд планує отримати коштом передачі 7 залізничних вокзалів в концесію.

Відомо, що за підтримки Міжнародної фінансової корпорації “Укрзалізниця” підготувала до передачі 7 залізничних вокзалів. За словами глави Мінінфраструктури, на даний момент проводяться завершальні технічні приготування, щоб запустити процес концесії.

Слід зазначити, що уряд має намір передати такі вокзали:

  • “Харків”
  • “Київ”
  • “Миколаїв”
  • “Чоп”
  • “Дніпро”
  • “Хмельницький”
  • “Вінниця”

Крім цього, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить $ 420 млн на проект “Електрифікація залізничного напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка”. Повідомляється, що реалізувати проект планують до 2023 року.

Нагадаємо, що Одеський морський порт готують до концесії. Питання про передачу в приватні руки обговорювалося з президентом України Володимиром Зеленським на зустрічі бізнесу 4 липня. При цьому, наказ про передачу вже видали в Міністерстві інфраструктури.

На сайті Офісу президента повідомляється, що в приватні володіння планують віддати комплекс, в який входить готель «Одеса», морський вокзал з причалом і концертно-виставковий зал.

Раніше повідомлялося, що Східний апеляційний суд прийняв рішення, яке тільки підтвердило більш раннє, прийняте іншим судом Донецької області – Господарським. Йдеться про рішення, винесене 27.07.2020 р з приводу боргових зобов’язань державної компанії «Укрзалізниця» щодо заборгованості «Ощадбанку». В даному випадку українська компанія виступає в ролі правонаступника Донецької залізниці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу