Мінінфраструктури продасть порт «Ольвія»

Поділитися:

У Міністерстві інфраструктури України збираються укласти угоду щодо продажу вітчизняного порту “Ольвія”: можливо, що договір підпишуть вже на наступному тижні. Про це повідомляє прес-служба відомства, посилаючись на слова глави міністерства.

Відзначимо, що інформацію про можливий продаж порту в Мінінфраструктури озвучили в середу, 12 серпня. Як заявив глава міністерства, це буде відбуватися в рамках реалізації концесійних проектів.

Він перерахував, що Україна вже нещодавно віддала до концесії порт “Херсона” і на черзі тепер “Ольвія”.

“Порт “Херсон” в концесію ми вже передали, по другому порту -” Ольвії” підписання планується в останню декаду серпня“, – сказав він.

Крім цього в відомства запланували ще декілька великих угод, які будуть стосуватися передачі та продажу ще трьох портів України (в загальному шести).

У перспективі, цей же сценарій очікує й іншу частину інфраструктури: дороги, вокзали та аеропорти.

Нагадаємо, що Верховна Рада України від 3 жовтня 2019 прийняла закон «Про концесії» (№ 1046), за закон тоді проголосували 257 народних депутатів.

На підставі цього закону вперше в історії незалежної України держава передала в концесію приватному оператору власне підприємство – Херсонський морський торговельний порт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу