Мінімалку підвищать до 6,5 тис. гривень

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв українцям підвищення мінімальної заробітної плати в три етапи. Частина реформи запрацює вже від 1 вересня: тоді українці стануть отримувати по п’ять тисяч гривень мінімалки, як свідчить відповідне звернення президента.

Відзначимо, що подробиці нової реформи Зеленський розповів в своєму повідомленні на сайті Офісу Президента.

За його словами, мінімалку будуть підвищувати в три етапи: від 1 вересня 2020 року до 5 тисяч гривень, від 1 січня 2021 року – 6 тисяч гривень і за підсумком третього етапу, який відбудеться в липні, до 6,5 тисяч гривень.

Глава України повідомив, що вже подав відповідний закон на голосування до Верховної Ради України і закликав парламентаріїв підтримати дану ініціативу. Найближче засідання Ради може відбутися 25 серпня.

Президент передбачив, що зростання мінімалки позитивно вплине на рівень життя бюджетної категорії населення і що таким чином країна буде більш сучасною та цивілізованою.

Цікаво, що деякі експерти вважають, що підвищення мінімальної зарплати може обернутися для українців зростанням інфляції і стрибком курсу долара.

Тим часом, у Державній податковій службі вважають, що майже половина працюючих в Україні людей отримує більше мінімальної, але при цьому менше середньої зарплати. З цього в податковій зробили висновок, що підвищення «мінімалки» на 40% – реальний крок.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу