Мінфін заробив на держоблігаціях майже мільярд

Поділитися:

8 вересня на аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої державної позики Мінфіном було залучено 987 млн ​​гривень до державного бюджету. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Відомо, що інвесторам були запропоновані два випуски цінних паперів у національній валюті з терміном обігу 1 і 3 роки.

За розміщення гривневих однорічних паперів державний бюджет поповнився на 329 млн гривень, а від трирічних – на 656 млн гривень. Середньозважена дохідність однорічних ОВДП становила 9,28%, а по трирічних паперах – 10,46%.

Нагадаємо, що українські фахівці заявили про потребу провести аудит внутрішніх облігацій державної позики – ОВДП на тлі відставки колишнього голови Національного банку України, який недавно покинув посаду з політичним скандалом, Якова Смолія. Деякі експерти вважають, що така процедура допоможе з’ясувати, хто і як розпоряджався цінними паперами на українському ринку.

Зокрема, фахівці повідомляють, що було б логічно зібрати професійну групу аналітиків для того, щоб перевірити ефективність політики стосовно облігацій внутрішньої державної позики.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України в вівторок, 26 травня, провело чергове розміщення облігацій внутрішньої державної позики. В результаті аукціону до державного бюджету було залучено 1,036 мільярда гривень.

Це приблизно в 20 разів менше, ніж на аукціоні 19 травня, коли було залучено 21,202 мільярда гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу