Мінфін реструктуризує борги Фонду гарантування вкладів

Поділитися:

Міністерство фінансів України має намір реструктурувати борги Фонду гарантування вкладів. До такого рішення український уряд прийшов в рамках засідання Ради фінансової стабільності від 2 вересня.

Вказується, що в діалозі також приймали участь фахівці НБУ. Головною темою засідання стало питання відновлення платоспроможності Фонду гарантування вкладів фізосіб. За підсумками наради було схвалено цілий ряд механізмів реструктуризації боргів відомства.

Раніше для того, щоб забезпечити виплати вкладникам Фонд використовував кредитні кошти Нацрегулятор і уряду. За підсумками такого роду операцій, поточна заборгованість ФГВФО склала близько 48,1 млрд гривень. Відповідні відсотки за цим боргом Фонд повинен погасити до 2031 року.

Для того, щоб вирішити ситуацію, фахівці вирішили реструктуризувати борги Фонду гарантування вкладів і рекомендували конвертувати всі відсотки боргу в умовні зобов’язання.

Також борг відомства було вирішено зменшувати шляхом залучення коштів з боку колишніх власників банків, які довели свої підприємства до банкрутства.

Нагадаємо, що в пресслужбі ФГВФО (Фонд гарантування вкладів фізичних осіб) повідомили, що станом на 1 серпня поточного року в реєстрі зафіксовано 75 банків, які працюють на території України за всіма правилами та законами.

Станом на початок серпня тривають всі необхідні заходи по ліквідації 50 фінустанов – неплатоспроможних банків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу