Мінфін радить молоді не розраховувати на пенсію

Поділитися:

У Міністерстві фінансів України попередили співгромадян про те, що якщо ті не почнуть збирати гроші в недержавних пенсійних фондах собі на пенсію, то можуть залишитися в старості ні з чим. Про це повідомляє глава відомства в своєму інтерв’ю для ЗМІ.

Він заявив, що з кожним роком в Україні фіксується все менший рівень працюючого населення. Як наслідок, скоро українці не зможуть податками утримувати всіх пенсіонерів.

Міністр навів приклад, що йому в його 40 років вже навряд чи варто розраховувати на пенсію, тому потрібно вже зараз збирати на пенсійні виплати.

«Мені сорокарічному на пенсію в нинішніх умовах розраховувати не варто. Є два варіанти – або я сам шукаю можливості та відкладаю через НПФ, або створюються умови таких накопичень для всіх громадян. Це спричинить фіскальні втрати бюджету, і це всі повинні розуміти», – сказав міністр.

Нагадаємо, що в наступному 2022 році в Україні продовжать індексувати пенсії. Так, протягом року буде 5 етапів, під час яких різним групам пенсіонерів будуть поступово підвищувати виплати. Такі дані оприлюднили в Міністерстві соціальної політики України.

Згідно з планом, з 1.01.2022 року перерахунок пенсій чекає ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, але не всіх, а тільки тих, хто має інвалідність. А з 1 березня буде проведена загальна індексація пенсій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу