Мінфін провів аукціон з продажу цінних паперів

Поділитися:

Вчора, у вівторок, 27 жовтня, в Україні відбувся аукціон з продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Про це 28 жовтня повідомили в Міністерстві фінансів України.

Як повідомляють в Мінфіні, за підсумками продажу облігацій внутрішньої держпозики в бюджет держави відомству вдалося залучити 400 мільйонів гривень. Однак, як відзначають експерти, тижнем раніше ОВДП принесли країні в сімнадцять разів більше – 7, 2 мільярди гривень.

Рівень прибутковості куплених Мінфіном облігацій становить 10,3 відсотка, ставки на аукціоні досягали 11 відсотків. Виплати за відсотками відбудуться в березні та вересні 2021 року.

Нагадаємо, нова платформа для продажу і покупки облігацій внутрішньої державної позики онлайн з’явилася днями в Україні. Створили та адмініструють її представники фінансової групи ICU. Відомо, що платформа дозволяє здійснювати операції з миттєвим гарантованим розрахунком, в тому числі і зі смартфона.

Також раніше ми написали про те, що енергетична система України вже почала колапсувати через величезні борги на ринку електроенергії. Врятувати нашу енергосистему здатні лише облігації внутрішньої державної позики від Кабінету міністрів або позики у міжнародних структур.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу