Мінфін похвалив митниці, які виконують план

Поділитися:

За інформацією прес-служби Міністерства фінансів України, в травні до державного бюджету було перераховано 27 млрд гривень. Ця сума є результатом роботи митниці за травень. Виконано 85,2:% плану.

Як повідомили в Мінфіні, кращі показники виконання по системі у 5 митниць. Так, Буковинська виконала план на 107%, Чорноморська – 101%, Поліська – 91%, Галицька – 89%, Азовська – 87%.

Також Державна митна служба відзвітувала про ситуацію боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил протягом 5 місяців 2020 року. За результатами звіту, заступник міністра фінансів Юрій Драганчук заявив: “зрушення в напрямку боротьби з контрабандою на митниці і тіньовими схемами вже є”.

Драганчук додав, що план заходів щодо ліквідації порушень поступово втілюється в життя і показує свою ефективність. Змінити систему на корені за 1-2 місяці неможливо, але дотримуючись цього курсу, працівники митниці зможуть очистити її від корупції та контрабанди.

Раніше повідомлялося, що українці в 10 разів частіше замовляють міжнародні посилки, ніж відправляють їх. За січень – квітень цього року було оформлено 17,1 млн міжнародних поштових та експрес-відправлень. З них 15,6 млн штук – це імпорт, а 1,5 млн штук – експорт. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської митниці.

Нагадаємо, що Державна митна служба модернізувала інтерактивний сайт за експортними та імпортними операціями. В оновленій версії можна побачити обсяг продукції, які українська держава купує або продає.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу