Мінфін хоче відмовитися від кредитів МВФ в 2023 році

Поділитися:

Міністерство фінансів України хоче за два наступні роки вийти на такий рівень, щоб відмовитися від послуг МВФ. Про це повідомили в пресслужбі відомства з посиланням на слова міністра Сергія Марченка. Зокрема, міністр говорив про добрі партнерські відносини між нашою країною та МВФ, про те, наскільки важливою і потрібною була всі роки допомогу цій організації.

Стратегія діяльності Мінфіну на період з 2020 до 2023 року передбачає поступову відмову від фінансування цим партнером, але шлях до цього неблизький і ще багато завдань, які необхідно буде виконати. При цьому транш від МВФ в Україні чекають, виконуючи всі заявлені раніше зобов’язання.

Натомість в. о. очільника ДФС (Державної фіскальної служби) Сергій Солодченко нещодавно зробив заяву, в якому акцентував момент можливого невиконання Україною однієї з умов МВФ для отримання траншу. Він мав на увазі ліквідацію ДФС — на це, за словами Солодченко, піде не менше ніж рік.

Раніше повідомлялося, що Мінфін проіндексує податкові ставки. Найбільше податків доведеться платити власникам дорогих автомобілів, позяк зараз через зростання мінімалки деякі податки не збігаються з потрібними значеннями.

Також ми писали про детінізацію ПДВ на 15-20%. Протягом чотирьох місяців український уряд вивело з тіні від 15 до 20 відсотків податку на додану вартість.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу