Мінфін хоче 30 гривень за долар, щоб наповнити бюджет

Поділитися:

Міністерство фінансів сподівається на девальвацію до 30 гривень за долар. У міністерстві вважають, що це полегшить виконання держбюджету.

Як заявив в п’ятницю, 22 травня, в інтерв’ю виданню НВ Бізнес міністр фінансів Сергій Марченко, уряд на основі курсу розраховувався бюджет.

Зараз це курс – 30, саме при ньому розраховувався бюджет. Це був прогнозний курс, а бюджет розраховувався в березні, коли була турбулентність на валютному ринку. Потенційно ми хотіли б, щоб був такий курс, який ми заклали в бюджет, але з цим не погоджується Національний банк, – заявив міністр, додавши, що все-таки є взаєморозуміння з цього питання.

При цьому глава Мінфіну допустив, що держбюджет буде переглянутий ще раз, оскільки він верстався в березні, а чого очікувати до вересня, в четвертому кварталі – складно передбачити.

Згідно позитивним сценарієм необхідно буде збільшувати доходи, а за негативним я б зараз не йшов, немає підстав ми і так досить жорсткий бюджет відкоригували, був секвестр певних витрат, плюс ми збільшили дефіцит, – пояснив Марченко.

Нагадаємо, Національний банк України на п’ятницю, 22 травня 2020 року, встановив офіційний курс на рівні 26,75 гривень за долар. Це на 18 копійки вище, ніж в попередній банківський день.

У той же час регулятор на сьогодні встановив курс євро на рівні 29,46 гривень за євро, що на 32 копійки вище в порівнянні з попереднім банківським днем.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу