Міненерго не збирається імпортувати електроенергію

Поділитися:

Міністерство енергетики виступає за збільшення експорту електроенергії, але проти її імпорту в Україну. Про це на брифінгу заявила в.о. міністра енергетики.

“Міненерго виступає за збільшення експорту електроенергії в усіх напрямках, в залежності від кон’юнктури ринку, але ми проти її імпорту в нашу країну, тому що, за нашими розрахунками, ми не бачимо потреби в імпорті в 20-21 роках”, – сказала т.в.о. міністра.

“У нас достатньо генерації, щоб забезпечити внутрішні потреби і мати можливості для експорту”, – додала вона.

Чиновник рішуче виступила протии імпорту з РФ і Білорусі в контексті впливу такого імпорту на синхронізацію української енергосистеми з ENTSO-E. Міністерство виступило з ініціативою законодавчо тимчасово обмежити імпорт з Російської Федерації та Білорусі (урядовий законопроект №3657).

“Будь-які розмови про імпорт з цих країн будуть підривати нашу подальшу повну технічну синхронізацію з ENTSO-E, послаблювати нашу генерацію і робити неможливим виконання наших планів. А ми повинні працювати стратегічно”, – підкреслила т.в.о. міністра.

У той же час вона відзначила як позитив початок експорту електроенергії НАЕК “Енергоатом” в Білорусь.

При цьому глава міністерства заявила про збільшення частки атомної електроенергії в енергетичному балансі в міру зростання споживання ресурсу.

Раніше ми інформували, що експорт електроенергії впав в 5 разів, скоротилася і виручка від експорту.

Також ми публікували ексклюзивне інтерв’ю з Олексієм Кучеренко: «Ринок електроенергії України: кому вигідний 65% податок на імпорт російської електроенергії?»

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу