Міненерго хоче виділити ще 2 млрд гривень на модернізацію шахт

Поділитися:

В. о. міністра енергетики Ольга Буславець представила пропозиції до проекту державного бюджету України на майбутній 2021 рік. Мова в ньому йшла про модернізацію українських державних шахт, на яку необхідно виділити 2 млрд грн. Документ з обґрунтуванням був представлений народним депутатам в профільному комітеті Верховної ради України.

Така сума була названа Ольгою Буславець мінімальною підтримкою, яку держава може надати сфері видобутку вугілля для того, щоб стабілізувати ситуацію в країні. За підрахунками експертів, такої суми буде достатньо для оснащення восьми ліній на восьми державних шахтах. Також важливо, що отриманий в результаті приріст вугілля дозволить трохи знизити собівартість всієї вугільної продукції, а також зніме певне навантаження з держбюджету.

На додаток в Міненерго хочуть додатково виділити державним вуглевидобувним підприємствам ще 1,4 млрд грн., аби вони могли здійснити виплати по заборгованостях. Йдеться про борги, пов’язані з єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Відомо також, що борги накопичуються починаючи з 2014 року.

Раніше повідомлялося про те, що ФРН і США висловили готовність допомагати Україні з реформою вугільної галузі.

Також ми писали про заяву Міненерго, в якій йшлося про безпрецедентну ситуацію, що склалася у вугільній промисловості України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу