Мінекономіки розгляне обсяги торгівлі з Росією і Білоруссю

Поділитися:

У Міністерстві економіки України заявили про свої плани значимо урізати обсяги торгівлі товарами з Російською Федерацією, Казахстаном і Білоруссю. До такого рішення в уряді прийшли через занадто великі суми дефіциту через торгівлю з цими країнами, як повідомляє прес-служба відомства.

Вказується, що на даний момент загальна сума дефіциту дійшла до позначки в 10 млрд доларів і більше половини дефіциту (в розмірі 6 млрд гривень) склалося через торгівлю з цими країнами.

“Це величезна сума. Ринки для нас закрили, а ми далі продовжуємо дуже багато чого купувати з тих країн. Ми не зможемо в довгостроковому плані так вижити”, – вважають в Мінекономіки.

При цьому в Міністерстві підтвердили, що дійсно збираються припинити “порочний” ланцюжок торгівлі товарами з країною агресором Росією і її країнами-союзниками, так як у самій Україні є всі можливості вести бізнес з іншими державами світу.

На даний момент в товарообороті України існує певна схема. Коли, наприклад, на російську продукцію ставиться штамп Білорусі. Так товар і потрапляє на внутрішній ринок України і збагачує агресора за рахунок грошей споживачів.

Поки що в уряді продовжують працювати над механізмами протидії подібним схемами.

Нагадаємо, що українці повністю відмовилися від споживання російської горілки: за підсумками 2019 року країна не імпортувала на свій внутрішній ринок жодного літра.

На противагу, цього «Укрзалізниця» закупила 210 вагонів у російської компанії АТ «Русагротранс», які майже всі 1983 року випуску і у яких закінчився нормативний термін експлуатації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу