Мінекономіки реструктуризувало борг ГПЗК

Поділитися:

Мінекономіки погодило план реструктуризації боргу Державної продовольчо-зернової корпорації. А саме – дозволило підприємству внести зміни до кредитного договору з Експортно-імпортним банком Китаю. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Наступний крок – безпосередній діалог з китайською стороною та перемови на міждержавному рівні, над організацією яких нині працює український уряд.

У серпні урядовці визнали, що «Державна продовольчо-зернова корпорація України» не виконує умови договорів на постачання зерна в Китай. Пізніше дійшли висновків, що на рахунках ДП-ЗКУ недостатньо коштів для своєчасної виплати обов’язкових платежів по кредиту Експортно-імпортного банку Китаю.

Заборгованість корпорації за залученими під держгарантії позиками становила 29 млрд 700 млн грн. При цьому в 2021-2024 роках має сплатити кредиторам 23 млрд 800 млн грн.

Нагадаємо, що близько двох місяців «Державна продовольчо-зернова корпорація України» не здійснює операцій з експорту зерна. Про це повідомляють експерти, посилаючись на відсутність операцій і судів в портах.

Відзначається, що на рейді в Чорноморську знаходиться тільки одне судно Orange Harmony, пов’язане із зерновою корпорацією. Його вантажили на терміналі «Транссервіс-2008». Відомо, що на початку вересня судно заарештували.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу