Мінагрополітики займеться організацією зрошення земель

Поділитися:

Частина функцій, які в даний час здійснює Державне агентство водних ресурсів, буде передано новоствореному Міністерству аграрної політики і продовольства України.

Про це повідомляє «Перший Діловий»

У Міністерстві захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України, у віданні якого знаходиться Держводагентство, пояснили, що зрошення і осушення – функції, які є важливими для забезпечення продовольчої безпеки країни. Тому їх вирішено передати Міністерству аграрної політики і продовольства України.

У обов’язках Держводагентства залишиться затвердження правил і регулювання режимів роботи водосховищ, водойм і використання водних ресурсів в умовах кліматичних змін, а також питання маловоддя. Крім того, для зменшення негативних наслідків паводків і управління ризиками затоплення агентство координуватиме впровадження протипаводкового захисту.

«Таким чином, водний менеджмент стане ефективним, а водна політика в Україні буде формуватися за принципами водної Рамкової директиви ЄС», – підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, незабаром має завершитися відновлення Міністерства аграрної політики та продовольства України. Таку постанову на днях було прийнято Кабінетом міністрів України.

Також раніше ми писали про те, що минулого року на засіданні фракції «Слуга народу» обговорювалося питання створення Міністерства аграрної політики шляхом розділення Мінекономрозвитку на два міністерства.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу