Мін’юст зобов’яже підприємства розкрити бенефіціарів до кінця року

Поділитися:

У Міністерстві юстиції України збираються зобов’язати підприємства розкрити кінцевих бенефіціарів власників до кінця поточного 2020 року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як говориться в повідомленні міністерства, така норма прописана в програмі взаємодії між Україною та Міжнародним валютним фондом.

Ми також працюємо над тим – і це передбачено програмою взаємодії з МВФ, – щоб зобов’язати підприємства розкрити бенефіціарів власників та забезпечити прозорість. Це буде виконано ближче до кінця року“, – вказали у відомстві.

На даний момент число тих підприємств, які розкрили своїх бенефіціарів власників вкрай невелике і не дивлячись на діючий реєстр, свої дані подали лише ті юридичні особи, які побоюються штрафів з боку держави.

Повідомляється, що зараз в країні немає потрібного механізму санкцій, завдяки якому можна було б зобов’язати всіх підприємців прописувати свої дані, як того вимагає закон України.

“Новий реєстр зробить систему ефективніше і зручніше – дані про бенефіціарів будуть в окремих полях”, – пообіцяли вирішити цю проблему в міністерстві.

Як повідомлялося раніше, Міжнародний валютний фонд затвердив довгоочікуване співпрацю з Україною в рамках 18-місячної програми кредитування під назвою «stand by», що надає країні фінансову підтримку розміром в 5 млрд доларів.

Тим часом українські економісти заявляють, що структура витрат траншу МВФ все ще невідома.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу