Мін’юст створить окремий суд для інвесторів

Поділитися:

Міністерство юстиції України планує створити окремий суд у справах інвесторів в рамках судової реформи. Таким чином, буде створено арбітраж або окремий державний суд, який розглядатиме справи за участю бізнесу.

За інформацією Європейської бізнес асоціації, така практика вже поширюється в західних країнах, і Україна могла б перейняти цей передовий досвід. Презентація концепції бізнес-суду може відбутися вже до кінця серпня, заявили в Мін’юсті.

Також у відомстві анонсували перезавантаження Вищої ради правосуддя – це одна з вимог Міжнародного валютного фонду.

Нагадаємо, що багато фахівців заявляють, що при впровадженні додаткового контролю з боку уряду України, підприємці будуть поставлені в жорсткі рамки, а контролюючі органи будуть зловживати своїм становищем і виписувати штрафи, чіпляючись, а не об’єктивно оцінюючи ситуацію.

Раніше повідомлялося, що Європейська бізнес Асоціація у співпраці з компанією «Sayenko Kharenko NewLaw Firm» провела ряд досліджень і прийшла до висновку, що на поточний момент довіри між українським бізнесом і вітчизняною судовою системою – немає. Інтегральний показник судового індексу впав до рівня 2,45 балів, що незрівнянно мало, враховуючи, що це навіть не половина від максимального значення п’яти балів.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу