Мін’юст продаватиме арештоване майно за новою процедурою

Поділитися:

У прес-службі Міністерства юстиції розповіли, що з 28 серпня 2020 року Міністерство юстиції внесло зміни до Порядку реалізації арештованого майна.

Відомо, що тепер функції адміністратора і організатора в системі реалізації арештованого майна розділені. Так, “ProZorro.Продажі” стало адміністратором, а сетах – організатором

Зроблено такий поділ для того, щоб підвищити прозорість процедури реалізації майна боржників, збільшити кількість учасників електронних торгів, зацікавлених у купівлі арештованого майна. Таким чином, експерти вважають, що подібні заходи приведуть до збільшення вартості реалізованого майна, і як наслідок – збільшення надходжень до бюджету.

Слід зазначити, що вдосконалення Порядку реалізації арештованого майна полягають також в:

розмежування функції адміністрування системи електронних торгів та організації електронних торгів;
поліпшенні порядку проведення електронних торгів та торгів з фіксованою ціною;
спрощення повернення гарантійних внесків учасників електронних торгів;
врегулюванні підстав, порядку і наслідків дискваліфікації учасника електронних торгів (торгів за фіксованою ціною).

Нагадаємо, що в Мін’юсті вирішили почати продавати арештоване майно по-новому – через площадку, яка дозволяє робити це максимально відкрито. Денис Малюська підписав наказ почати продажі в системі електронних аукціонів «Prozorro.Продажі».

Крім прозорості, мається на увазі і можливість створення конкуренції, а значить, високі ціни за виставлене на торги майно. Також важливо і те, що до системи електронних аукціонів підключені провідні маркетплейси країни.

Раніше повідомлялося, що в Кабінеті міністрів України представили закон «Про внесення змін до Кодексу України в процедурі банкрутства». Відповідний документ представило Міністерство юстиції України, як передає прес-служба відомства.

Вказується, що закон виправляє цілий ряд неточностей в поточних законодавчих норм з частини термінології і суперечливих один одному норм законодавства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу