Мін’юст контролюватиме держреєстраторів

Поділитися:

У Міністерстві юстиції заявили, що при підозрі на протиправні дії у відомстві будуть приймати рішення про заборону подальших реєстраційних дій до моменту завершення розгляду скарги.

Законопроект «Про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення механізму протидії рейдерству» називають “червоною кнопкою” проти рейдерства в Україні.

«Коли в Офіс протидії рейдерству надходять скарги на реєстраційну дію і фахівці Мін’юсту будуть бачити, що за всіма ознаками дію незаконне або є обґрунтовані підстави так вважати, то включається так звана” червона кнопка “- приймається рішення про заборону подальших реєстраційних дій до моменту завершення розгляду скарги », – розповідають у відомстві.

Так, якщо буде допущено вчинення наступних дій після рейдерської перереєстрації власності, то відновити права потерпілої особи стає надзвичайно важко.

Фахівці Мін’юсту стверджують, що проаналізувавши 8 місяців роботи Офісу протидії рейдерству, створеного при Міністерстві юстиції, встановлено, що основний ворог – не державний реєстратор, а замовник рейдерства. Тому, потрібно зосередитися на виявленні махінацій з документами.

Раніше повідомлялося, що відомий торговий центр в Харкові «Французький бульвар» страждає від рейдерства. Все почалося в лютому, з підкладеного в сміттєвий бак вибухового пристрою. Після цього відбувся ряд заходів, спрямованих на умисне банкрутство компанії.

Нагадаємо, що п’ятирічний пітбуль на прізвисько Тора знайшов свого господаря через аукціон, однак останній відмовився вносити гроші за пса. Собака жила в Лимані (Донецька область). Після того, як вона покусала кількох людей, Міністерство юстиції відібрало тварина у господаря і виставило на аукціон.

Стартова ціна лота була 112 гривень, однак ставки досягли 11 тисяч гривень. Але ситуація склалася не так, як передбачалося, переможець відмовився вносити гроші, і тварина купила заступник глави Мін’юсту Валерія Коломієць за 500 гривень.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу