Мін’юст ініціює створення інвестиційного суду

Поділитися:

Євген Федосєєв, керівник юрфірми «Організована правова група «ОМЕРТА», прокоментував ідею міністра юстиції Дениса Малюська з приводу створення інвестиційного суду.

Суть нової установи полягає в захисті інвестицій і інвесторів, це вузькопрофільний спеціалізований орган, який добре зарекомендував себе в інших країнах. Євген Федосєєв вважає, що це добре вплине на ведення бізнесу в країні і збільшить притік іноземних інвестицій. Очевидно, якщо інвестори матимуть державні гарантії збереження своїх вкладень, вони будуть більш охоче вести бізнес в Україні.

Також експерт нагадує, що в Україні існує подібна установа, а саме Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України. На жаль, цей орган не користується особливою популярністю, причини Євген бачить в загальному правовому нігілізмі. Крім цього, жодна з підписаних Україною угод про сприяння інвестування не передбачає звернення до зазначеного органу як обов’язковий спосіб врегулювання спорів.

Експерт вважає, що інвестиційний суд буде змушений проходити з самого початку шлях, які пройшли іноземні «колеги» і заново напрацьовувати прецеденти і практику, але це безперечно варто тих вигод, які він може дати.

Нагадаємо, що раніше в Міністерстві юстиції України закликали главу держави Володимира Зеленського переглянути своє рішення стосовно законопроекту №3640, положеннями якого в країні на законодавчому рівні існує мораторій на стягнення майна за валютними кредитами. Про це повідомляється на сторінці глави міністерства в Facebook.

Раніше в прес-службі Міністерства юстиції України розповіли про підприємства, які не виплачують зарплату своїм співробітникам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу