«Ми втрачаємо гроші і покупців, а держава втрачає малий бізнес» – Лілія Чередниченко

Поділитися:

Підприємці, незадоволені карантинними обмеженнями влади і відсутністю компенсації за втрати, зібралися в центрі Києва з самого ранку 22 березня.

На акцію протесту зібралися кілька сотень людей. Вони тримають плакати з написами: “Карантин не повинен бути вибірковим”, “Підприємець повинен існувати”, “Вірус лікують – безробіття вбиває”, “Чому транспорт Європи працює, а в Україні – ні”.

Протестувальники стартували з Майдану незалежності і пройшли по Хрещатику до Київської міської державної адміністрації та далі по вулиці Трьохсвятительській вирушили до Офісу президента і Кабміну.

“Ми виступаємо проти карантинних обмежень для малого і середнього бізнесу. Ми вимагаємо, щоб Кабмін скасував своє рішення про обмеження бізнесу під час карантину, підприємці повинні працювати”, – заявили організатори акції.

Ситуацію обговорили в ефірі телеканалу “Перший Діловий” зі співорганізаторкою руху #SaveФОП Лілією Чередниченко. Зокрема, прокоментувала зустріч з представником влади з приводу проблеми підприємців в час карантину.

“Сьогодні вийшов представник Мінекономіки. Я не можу сказати, що це була зустріч. Він сказав, що напрацьовується якийсь проект, будуть думати, як вийти з цієї ситуації. Загалом, як би сказати, розмито. Все поверхово, а конкретики ніякої не було. Десять днів тому ми подали в Кабмін звернення у письмовому вигляді. Відповіді на нього не було ще. Діалогу з Кабміном і з Офісом президента – немає”, – зазначила представник підприємців.

Вона також висловила надію, що, можливо, за допомогою міжфракційного депутатського об’єднання вирішиться проблема на користь підприємців.

“На жаль, у нас є непорядні люди як у мікробізнесі, так і у великому бізнесі. І ми скоро будемо спостерігати, як більшість великих бізнесів працюють. Інкогніто. Як працюватимуть нічні клуби, як це було під час минулого карантину. І той же “Епіцентр”… Вони придумають схему, як працювати. Я нічого не маю проти великого бізнесу, є маленькі і великі. Але недоброчесність – вона з’явиться швидко. Придумуються різні схеми. Це все залежить від нашого ставлення до ситуації.

Ми згодні, що є Ковід, є проблема. Але є і вирішення цієї проблеми. Якщо невеликий магазинчик – і просто заходити туди по три людини – це дасть можливість і вижити ФОПу, і дасть можливість не втратити свою клієнтуру. Повинен бути чіткий контроль. Контроль, перш за все себе, як ФОПу, і дотримання всіх параметрів у період карантину. І контроль з боку влади – у вигляді штрафів недоброчесних. Але ми за те, щоб працювати. І, щоб дійсно, був знайдений компроміс, на яких умовах може працювати мікробізнес. Ось про це треба подумати. А закрити – це не тільки порушуються наші конституційні права, але і це наша смерть. Кожна людина-ФОП отримує зарплату день в день. Вона сама собі робить її “, – резюмувала Лілія Чередниченко.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу