Меркель виступила за добудову «Північного потоку-2»

Поділитися:

Канцлер Німеччини Ангела Меркель публічно заявила про те, що будівництво російського газопроводу Північний потік-2 має  завершитися. Про це політик сказала під час свого візиту на землю Мекленбург-Передня Померанія, повідомляє німецьке видання RTL.

У своєму повідомленні канцлер вказала, що проект повинен бути завершений, попри економічні санкції Сполучених Штатів Америки. Більш того, Меркель зазначила, що дотримується такої думки навіть всупереч загрозам впровадження нових санкцій.

«Ми вважаємо ці екстериторіальні санкції, дія яких виходить за межі території США, неправомірними», – підкреслила вона.

Також німецька преса пише про те, що канцлер непохитна в своїй думці щодо будівництва Північного потоку-2 з огляду на те, що цей проект відіграє важливу роль в економіці Федеративної Республіки Німеччина.

Нагадаємо, що Датське енергетичне агентство (DEA) дозволило добудувати «Північний потік – 2» за участю судів з якірним позиціонуванням. Таким чином, проект зможуть завершити двома судами, які вже стоять в німецькому порту.

Раніше в грудні 2019 року США ввели санкції відносно трубоукладачів Північного потоку-2. Швейцарсько-нідерландська компанія Allseas зупинила роботи на магістралі. У відповідь на це в Газпромі заявили, що будівництво газопроводу буде завершено російськими потужностями.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу