Меркель підтвердила можливість нових санкцій проти РФ

Поділитися:

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про ймовірність запровадження нових санкцій проти Російської Федерації через вбивство чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі, в якому замішана Росія. Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Нагадаємо, що мова йде про випадок, який трапився 23 серпня 2019 року, коли прямо в центрі Німеччини застрелили громадянина Грузії Хангошвілі.

Як заявила глава ФРН Ангела Меркель, в зв’язку з цим нові обмеження дійсно можливі, однак це питання країна буде окремо обговорювати з політичними представниками Російської Федерації.

“Ми залишаємо це право за собою, яку реакцію ми виберемо, як про це вже заявив міністр закордонних справ. Спочатку нам треба почекати, що покажуть перемовини”, – вказала Меркель на зустрічне запитання ЗМІ щодо санкцій.

Також політик прокоментувала, що в рамках своїх останніх перемовин члени ЄС говорили лише про секторальні санкції проти Росії, які були введені через її агресивну політику на полях української держави.

Наразі нові санкції можуть бути прийняті через скандал з убивством, а також через випадок 2015 року, коли хакери Москви вирішили атакувати інформаційні сервера Бундестагу.

Як повідомлялося раніше, в Німеччині частина парламентаріїв закликала чинного канцлера ФРН Ангелу Меркель перервати свої контакти з главою Російської Федерації Володимиром Путіним і припинити політично підтримувати будівництво стратегічного проекту РФ Північний Потік-2.

Те також пов’язано з убивством Хангошвілі, адже політична верхівка ФРН вважає, що країні варто чітко визначити свою міжнародну позицію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу