Любченко очолив робочу групу Кабміну щодо детінізації економіки

Поділитися:

Глава Міністерства економіки Олексій Любченко очолив міжвідомчу робочу групу щодо детінізації економіки і розвитку добросовісної конкуренції. Утворення групи передбачено відповідною постановою уряду.

Відповідно до неї, окрім голови Міжвідомчої робочої групи, призначено також заступника голови. Ним став глава Міністерства фінансів Сергій Марченко. А також призначили секретаря групи – начальника управління аналізу державної податкової, митної та бюджетної політики Міністерства економіки.

Серед членів робочої групи заступник глави Мінекономіки, заступник глави Мінфіну, заступник глави Національного банку, керівники: Держподаткової служби, Державної митної служби, Держфінмоніторингу, Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (за згодою), Антимонопольного комітету, директор Фонду гарантування вкладів фізосіб (за згодою).

За інформацією Міністерства економіки, торік рівень тіньової економіки виріс уперше за останні роки, підвищившись на 30% ВВП.

Нагадаємо, що раніше міністр економіки Олексій Любченко повідомив, що понад 10 млн українців отримують тіньові доходи. Також він додав, що співвідношення офіційно працевлаштованих громадян до непрацюючих досягає 1:2.

Також ми писали, що втрати українського державного бюджету у цьому році становлять щонайменше 22 мільярди гривень через тіньові схеми на паливному ринку, за підрахунками «‎Консалтингової групи 95».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу