Курс долара буде менше 30 грн, якщо МВФ дасть кредит

Поділитися:

Якщо програма співпраці з Міжнародним валютним фондом не зірветься, то до кінця року курс валют може скласти 28-29 гривень за 1 долар. Таку думку висловив інвестиційний банкір Сергій Фурса.

У свою чергу експерт ForexClub Андрій Шевчишин також зійшовся на думці з Фурсою і сказав, що до кінця року курс не впаде нижче 29,5 гривень за долар. При цьому уточнив, що зараз все залежить від подальшого сценарію розвитку економічної ситуації, не тільки в Україні, а й в усьому світі.

Основні фактори, які впливають на курс – це дефіцит бюджету, борговий тягар, низькі показники врожайності і дефіцит зовнішньої торгівлі. Транш від МВФ, безумовно, знижує ці ризики, але можна вже зараз сказати, що девальвації не уникнути.

Також Шевчишин вважає, що і падіння ВВП зробить свій вплив на Україну. Тим більше не можна не враховувати макроризики, на які і спрямована програма МВФ.

“Поки вартість нафти тримається на низькій позначці, ми знаходиться не в найгіршій ситуації. Однак так тривати довго не буде”, – сказав він.

Як повідомлялося раніше, Національний банк України на вівторок, 26 травня 2020 року, встановив офіційний курс на рівні 26,87 гривень за долар. Це на 12 копійок більше, ніж в попередній банківський день.

У той же час регулятор на сьогодні встановив курс євро на рівні 29,31 гривень за євро, що на 15 копійки вище, ніж в попередній банківський день.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу