КСУ не став розглядати справу Фонду гарантування вкладів

Поділитися:

Конституційний суд зняв з порядку денного справу про Фонд гарантування вкладів фізосіб. Взятися за розгляд норм закону на предмет конституційності в закритому режимі судді збиралися 3 листопада. Про це заявили у випуску новин Першого Ділового телеканалу.

На який час перенесли розгляд справи – поки невідомо. Якщо певні норми цього закону все ж визнають неконституційними, це фактично поставить під загрозу легітимність всіх прийнятих Фондом рішень, в тому числі і по націоналізації Приватбанку, кажуть експерти.

Закон про гарантування вкладів частково або повністю втратить силу. А це принципово змінить правила гри в українському банківському секторі і загрожує хвилею судових позовів і фінансовою кризою.

Нагадаємо, що понад 150 народних депутатів вже поставили свої підписи під заявою, в якому йде мова про складання повноважень суддями КСУ, особливо це стосується голови суду Олександра Тупицького. Тим часом для того, щоб рішення було прийнято, потрібно не менше 226 голосів.

Раніше повідомлялося, що колишньому чиновнику Фонду гарантування вкладів фізичних осіб повідомлено про підозру. Прокуратура запідозрила його в розтраті активів банку «АКТ Капітал» в сумі понад п’ять мільйонів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу