Комунальники йдуть в суди вимагати грошей з боржників

Поділитися:

У більшості українських громадян спостерігаються критичні проблеми з оплатою рахунків за комуналку: у людей просто немає грошей заплатити за комунальні платежі. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

За даними відомства, борги за житлово-комунальні послуги продовжують зростати в геометричній прогресії.

Так, на момент березня 2020 роки ситуація була сприятливою, і громадяни змогли оплатити 104% від суми посадовий виплати, однак уже до квітня місяця заборгованість по комуналці зросла на 2,2 мільярдів гривень.

Повідомляється, що по регіонах країни найбільш відповідальними громадянами виявилися жителі Кіровоградської, Тернопільської та Чернівецької областей – там найбільше людей платить під час за послуги. У той же час жителі столиці, навпроти, не настільки райдужно розлучаються з грошима під час карантину і накопичили найбільшу суму боргів.

Варто відзначити, що тут грає роль не тільки «небажання» українців платити за рахунками, а й банальна фінансова неспроможність частини жителів.

За період пари місяців карантину в країні втратили роботу приблизно 3,5 мільйонів людей і це відразу ж відобразилося на багатьох сферах економічної життєдіяльності країни. Зокрема, і на комуналці.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Державна служба статистики у вівторок вранці, 19 травня, опублікувала розподіл кількості штатних співробітників за розмірами нарахованої їм заробітної плати, за видами економічної діяльності в березні 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу