Кокаїн і сигарети – лідери по контрабанді на митниці

Поділитися:

За підсумками першого кварталу поточного року серед порушень, виявлених Державною митною службою України, лідерами контрабанди стали спроби перевезти сигарети і кокаїн. Також часто шахраї намагаються перекинути через кордон мобільні телефони та іншу техніку, повідомляє прес-служба ДМСУ.

Така статистика була зроблена за період січня-червня 2020 року. З’ясувалося, що за цей період в ДМСУ зафіксували понад семи тисяч порушень правил митниці.

Повідомляється, що сукупна виручка від операцій дорівнює 1,16 млрд гривень.

Найбільше серед українського суспільства відомий випадок, який стався на Закарпатській митниці. Там шахраї спробували перевезти телефони на суму в понад 93 млн гривень, однак були вчасно спіймані прикордонниками.

Також всім відомі випадки блокування низки масштабних контрабанд тютюну. Тільки лише за перше півріччя поточного року митники зупинили 390 спроб незаконного переміщення цієї категорії товарів.

“З незаконного обігу вилучено 22, 3 млн штук сигарет, вартість яких, за цінами внутрішнього ринку, становить 12 млн грн. Крім того, вилучено майже 500 кг незаконно переміщеного тютюну вартістю понад 500 тис. грн“, – передає прес-служба ДМСУ.

Нагадаємо, що на українському тютюновому ринку представлені 4 великі виробники, які співпрацюють з Європейською службою по боротьбі з шахрайством, яка безпосередньо займається контрабандою сигарет на європейських ринках.

Раніше президент України Володимир Зеленський анонсував нові заходи по боротьбі з нелегальною контрабандою, вказавши, що дієвим механізмом протидії системі може стати координаційний обмін інформацією з суміжними державами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу