“Київміськсвітло” викрили в махінаціях

Поділитися:

Завищували вартість робіт і проводили оплату через рахунки фіктивного підрядника. Такий висновок роблять слідчі про діяльність підприємства, чиє гасло звучить як «Робимо Київ світлішим», повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Поміж тим, компанія «Київміськсвітло» відносно недавно вже опинялася в епіцентрі скандалу. Її репутацію підмочила вода, яка взимку замерзла і крига розірвала кріплення електроопор на і без того багатостраждальному Шулявському мосту. Проект його реконструкції багатьом і фахівцям, і обивателям, видавався не найкращим, до того ж при первинному кошторисі у 600 мільйонів гривень суму робіт розігнали до двох мільярдів. Коли ж обвалилися стовпи, то стало очевидним: по-перше, з ремонтом мосту неймовірно квапилися, аби встигнути здати його під новорічне свято, по-друге, поспішали настільки, що у грудні 2019-го на максимальне навантаження шляхопровід так і не випробували, бо тоді він ще стояв на тимчасових опорах.

А згодом ще й з’ясувалося, що металеві стовпи, які і без того менш надійні, ніж бетонні, закріпили таким чином, що навіть не врахували систему водовідведення на випадок дощів чи морозів.

Міський голова Віталій Кличко тоді заявив, що підрядник все полагодить за власний рахунок. Полагодили. Але ніхто так і не дав гарантію, що нові опори триматимуться краще, ніж трійка опалих.

Раніше повідомлялося, що СБУ знайшла схему розкрадання газу в філії «Нафтогазу».

Також ми писали й про те, що в СБУ знайшли мережу підпільних обмінників криптовалюти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу