Китайський експорт зріс на 7% за липень

Поділитися:

Експорт КНР в доларовому вираженні виріс на 7,2%, а імпорт впав на 1,4%. Такі дані надало Головне митне управління країни.

При цьому експерти прогнозували зовсім інші показники. Наприклад, фахівці заявляли, що експорт Китаю впаде на 0,2% в порівнянні з 2019 роком, а імпорт, навпаки, виросте на 1%. Відомо, що в червні експорт КНР в доларовому еквіваленті зріс на 0,5% в порівнянні з минулим роком, а імпорт став більше на 2,7% за той же період.

«Останнім часом стійкість експорту багато в чому пояснюється поставками масок, медичних товарів та обладнання для роботи на дому», – пояснюють економісти

Також експерти вказують, що відновлення імпорту китайських товарів продовжиться протягом декількох місяців. Однак напружена ситуація між США і КНР може погіршити ці показники.

Нагадаємо, що в Сполучених Штатах Америки невідома група людей намагалася зламати двері китайського консульства в Х’юстоні, діяльність якого днями раніше офіційно заборонило уряд США.

За даними західних ЗМІ, група анонімних хакерів діяла акурат після вступу в законодавчу силу заборони на роботу дипломатичної установи.

Раніше повідомлялося, що китайська влада спустила американський прапор з дипломатичного представництва в місті Ченду в відповідь на аналогічні дії з боку США. Про це повідомляє CNA.

За даними ЗМІ, відомство офіційно припинило свою діяльність через рішення влади КНР. Повідомляється, що позбавлення ліцензії на діяльність консульства безпосередньо пов’язано з таким же кроком з боку США.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу