Китай нарощує імпорт

Поділитися:

Імпорт Китаю зростає найшвидшими темпами за останні 10-ть років, повідомляють журналісти телеканалу «Перший Діловий».

За даними агенції Ройтерс, у травні зафіксували найбільший показник із 2011-го року – на понад 51% приросту в річному вираженні. Головна причина – різке зростання попиту на сировину. А ще – уповільнення експорту через збої, які викликала пандемія коронавірусу в основних портах країни.

Швидке відновлення підвищило попит на китайську продукцію. Та всі карти змішали інші чинники – як-от глобальний дефіцит напівпровідників, високі витрати на сировину й фрахт, проблеми з логістикою та зміцнення юаня. Загалом у доларовому вираженні експорт Китаю додав 28% порівняно з цифрами 2020-го. Та у квітні цифри були вищими – понад 32%.

Через нестачу чипів найбільший експортний сектор Китаю – запчастини для автомобільної промисловості – упали на 4% в річному вираженні. Загалом у травні позитивне сальдо торговельного балансу Китаю становило 45-ть з половиною мільярдів доларів. І це на три мільярди вище квітневих цифр. Утім, до очікуваного показника в 50-ть із половиною мільярдів цифри недотягнули.

Нагадаємо, уперше за 30 років Євросоюз ввів санкції відносно Китаю за систематичні порушення прав людини. Відомо, що до цього ембарго ЄС на постачання зброї в КНР вводилося після придушення китайською владою акцій протесту на площі Тяньаньмень в Пекіні в 1989 році.

Також ми писали, що на понад 3,5% зріс у 2020-му році експорт з Китайської Народної Республіки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу