Китай інвестував в Україну 7 млрд доларів і планує ще 10

Поділитися:

Україна отримала інвестиції від Китаю в розмірі 7 млрд доларів, при цьому КНР має намір вкласти в нашу країну ще 10 млрд.

Відомо, що основні завдання інвестицій полягають у тому, щоб оживити сільськогосподарську, енергетичну сферу, інфраструктурні проекти, а також інші сфери економіки, які цього потребують.

Так, серед найбільших вливань коштів китайської сторони, можна виділити проект компанії COFCO Agri, який обійшовся корпорації в 75 млн доларів. У 2016 році в портово-логістичній сфері китайська корпорація COFCO Agri запустила в Миколаївському морському торговому порту перевантажувальний комплекс зернових і олійних культур річною потужністю 2500000 тонн.

COFCO Agri в Україні контролює також чотири елеватори. Один – в Херсонській області, один – в Донецькій. У Донецькій області елеватор на сьогодні не працює, так як знаходиться на непідконтрольною Україні території. Ще два елеватори є в Дніпропетровській області. Крім цього, є ще маслоекстракційний завод в місті Маріуполі. За весь період перебування на ринку України компанія інвестувала понад $ 200 млн.

Нагадаємо, що Україна стала менш привабливою для інвесторів в порівнянні з першим півріччям 2019 року. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

За даними відомства, якщо за перші шість місяців поточного року країна залучила близько 163,78 млрд грн капіталу, то в аналогічний період минулого року в країну зайшло інвестицій на 30% більше.

Раніше повідомлялося, що Україна нарощує темпи торгівлі з Китаєм, при цьому зменшуючи цей же параметр щодо РФ. У серпні Китай вийшов на позицію головного торгового партнера України, а товарообіг виріс на 13%.

За період з січня по серпень 2020 року експорт України в Китай вийшов на позначку 4,3 млрд доларів. А в 2019 році за такий же період експорт в грошовому вираженні склав на 2 млрд менше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу