Керівникам держпідприємств підвищують зарплати не дивлячись на карантин

Поділитися:

В Україні збільшилися зарплати серед ряду керівників державних підприємств і це незважаючи на ті труднощі, які країна відчуває через карантин і економічну кризу. Про це свідчить джерело в рядах президентської фракції в парламенті.

За словами аноніма, підвищення зарплати торкнулося мінімум семи топ-менеджерів держпідприємств.

І це при тому, що для зазначених компаній минулі 2018 і 2017 року стали збитковими, а поточні реалії фірм також не відрізняються успіхом.

“Однак це не завадило керівникам компаній щорічно піднімати собі зарплату до захмарних висот. Це стосується і держкомпаній з мінусовим показником”, – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що серед такого переліку підприємств можна виділити “Енергоатом”, “Харківобленерго”, “Артем”, “Держгідрографію”, Міжнародний аеропорт “Бориспіль”, “Одеський припортовий завод”, “Укргідроенерго” та “Український державний центр радіочастот”.

За даними Державної служби статистики, середня зарплата українських жінок в першому кварталі 2020 року склала 9 785 грн, тоді як зарплата чоловіків – 12 438 грн.

При цьому рівень середньої заробітної плати за період з березня по квітень знизився на 579,46 гривень. Це сталося через карантин.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу