Карантин з’їдає заощадження громадян

Поділитися:

За результатами опитування R & B Group, кожне друге домогосподарство в Україні (якщо точно, то 52%) відзначило зниження доходів не третьому місяці карантинного режиму. Також з’ясувалося, що середня зарплата в квітні зменшилася на 1 тисячу гривень в порівнянні з березнем.

Такі дані компанія отримала під час телефонних інтерв’ю, які проходили з 27 травня по 2 червня і охопили понад тисячу респондентів.

Крім зниження доходів, українці зіткнулися з такими негативними наслідками карантину, як складність своєчасної оплати комунальних послуг (10%), відсутність можливості фінансово допомагати родичам (4%), збитки на інвестиціях (2%), труднощі з оплатою за оренду або іпотеку житла ( 1%).

При цьому 27% опитаних українців зізналися, що не відчули негативних наслідків.

А ось майже половина українців (48%) на сьогоднішній день констатує повна відсутність заощаджень (це на 9% більше, ніж в кінці березня). Станом на сьогодні, 13% вистачить заощаджень ще на місяць, 10% – не більше ніж на два тижні, 10% – на більш ніж чотири місяці, 9% – на два місяці, 6% – на три.

Крім того, карантин в сотні разів збільшив рівень безробіття в Україні. І навіть після його ослаблення далеко не всі повернуться на свої колишні робочі місця. Та й сам бізнес не зможе надати стільки ж робочих місць, скільки до карантину.

За підрахунками, один працюючий українець утримує більше одного пенсіонера.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу