Кабмін введе спеціальний податок на прибуток підприємств

Поділитися:

Законопроект про запровадження особливих умов оподаткування податком на прибуток підприємств опублікувало Міністерство фінансів України. За словами фахівців Мінфіну, цей закон буде мати згладжує ефект у зв’язку з незручностями після старту податку на виведений капітал.

У Мінфіні заявляють, що хоча податок на виведений капітал – важлива ініціатива, але після впровадження цього закону, бюджет може втратити необмежену кількість надходжень. За оцінками експертів, вже в 2021 році державна скарбниця може втратити близько 53 млрд гривень.

Так, сума втрат після введення оподаткування податком на прибуток підприємств, може скласти приблизно 1 млрд грн в перший рік після старту, але зате це дасть додаткові стимули для розвитку бізнесу і не так сильно вплине на бюджет.

Нагадаємо, що податок на прибуток у Парламенті пропонують замінити на податок на виведений капітал. Про позитивні сторони нововведень і «підводні камені» розповів віце-президент Асоціації податкових консультантів Дмитро Михайленко.

Раніше повідомлялося, що вже в 2020 році в Україні можуть підняти на 5 відсотків ціни на смартфони, планшети, ноутбуки та іншу техніку. Також подорожчає офісний папір.

У разі прийняття закону про управління правами правовласника, в країні буде діяти податок на приватне копіювання. Таким чином правовласникам будуть відшкодовані збитки від піратства.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу