Кабмін виділить ще 4,5 млрд. грн. на проект «Стіна»

Поділитися:

Виділити додаткові 4,5 млрд гривень на проект “Стіна” на кордоні з РФ і продовжити терміни його виконання до 2025 року пропонує Державна прикордонна служба.

При введенні таких змін вартість проекту “Стіна” збільшиться до 6,2 млрд гривень.

Адміністрацією ДПС був спрямований на узгодження в Мінекономрозвитку, Мінфін, Мін’юст і Госгеокадастр проект розпорядження Кабінету Міністрів, який передбачає завершення реалізації” Стіни “на українсько-російському кордоні в 2025 році, а також збільшення його фінансування на 4,5 млрд грн. Таку пропозицію Держприкордонслужба обґрунтовує значним скороченням обсягу фінансування проекту “, – йдеться в повідомленні прикордонників.

У 2019-2020 роках на будівництво проекту було передбачено 1,664 млрд гривень, але по факту, витрати на “Стіну” склали менше половини від виділеної суми (800 млн гривень). Зараз же фахівці прикордонної посилаються на зростання вартості будівельних матеріалів і заробітної плати працівників, а також збільшення термінів виконання бюджетної програми, якою передбачено реалізацію проекту.

У Держприкордонслужбі відзначають, узгодження запропонованих ними змін дозволить завершити будівництво кордону на українсько-російському та українсько-молдавському ділянках в наступні періоди:

в 2020-2021 роках – в межах Харківської та Луганської областей;
в 2021-2022 роках – в межах Луганської та Сумської областей;
в 2022-2025 роках – в межах Сумської, Чернігівської та Одеської областей.

Відомо, що на сьогоднішній день “Стіна” на російсько-українському кордоні побудована на 40%.

Нагадаємо, що морські прикордонники України зі складу операції Об’єднаних сил провели в Азовському морі бойові навчання спільно з катерами Військово-морських сил України. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Раніше повідомлялося, що Україна відновлює пішохідний рух через кордон з Росією і Білоруссю. Також чиновники дозволили пересуватися на авто на кордоні з Білоруссю.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу