Кабмін спростив роботу для ФОП

Поділитися:

У суботу, 8 серпня, в Україні набув чинності закон про функціонування електронного кабінету для ФОП, який набагато спрощує діяльність фізичних осіб-підприємців (ФОПів). Напередодні документ був опублікований в державному виданні “Голос України”.

За традицією, норми проекту повинні вступити в дію з наступного дня з моменту публікації законопроекту. Однак за нормами документа, основні його нововведення запрацюють на полях України від 1 січня 2021 року.

Тепер облік витрат і доходів  ФОПи можуть вести не тільки в паперовій, але і в електронній формі, що набагато зручніше. Це дозволить зробити електронний кабінет, форму якого визначає Міністерство фінансів України.

На сторінці такого кабінету можна буде побачити не тільки потрібну документацію, а й всі необхідні актуальні повідомлення з боку Державної податкової служби.

Це набагато полегшить податкові перевірки щодо ФОПів та в цілому створить сприятливу атмосферу для відкритої діяльності бізнесу.

Нагадаємо, що гарант Конституції України поставив підпис під законом про спрощення ведення обліку для фізичних осіб-предриниматель (ФОП) доступу до електронного кабінету платника податків і розширення його функцій від 5 серпня.

Також прес-служба порталу державних послуг «Дія» оголосила про те, що з 5 серпня не працює онлайн реєстрація ФОП і ТОВ по всій країні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу