Кабмін не може визначиться з об’єктами приватизації

Поділитися:

У Кабінеті міністрів сильно затягли процес визначення списку державних підприємств, які не можна приватизувати: потрібний перелік установ формують вже протягом шести місяців. Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна України.

У відомстві стурбовані поточним станом справ і говорять, що Кабінет міністрів надто довго вирішує це питання і не надає потрібного списку на голосування до Верховної Ради.

У цьому ФДМ бачить небезпеку і тривожні сигнали, так як список постійно змінюється і допрацьовується, що може свідчити про сторонні інтереси в цьому процесі.

“За 5 місяців обговорень список скоротився з 360 об’єктів до 253, а вчора на урядовому комітеті відправили на доопрацювання ….. І то там дуже стратегічне і комусь потрібно … Ми стежимо всі уважно за руками і прізвищами“, – написав глава ФДМ в своїх соціальних мережах.

Важливо сказати, що всього на момент кінця липня відомство провело близько 1200 аукціонів з продажу державного майна.

У 2020 році ФДМ має намір продати відразу п’ять об’єктів великої приватизації. Фонд планує приватизувати готель «Дніпро» в квітні, «Об’єднану гірничо-хімічну компанію» – в липні, Одеський припортовий завод – в серпні, готель «Президент» – в листопаді, завод «Електроважмаш» – в грудні цього року.

Днями Фонд державного майна затвердив протокол про підсумки аукціону з продажу готелю «Дніпро» (Київ), придбаної компанією «Смартленд».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу