Інспекція ядерного регулювання перевірить ЧАЕС

Поділитися:

У Державній інспекції ядерного регулювання України вирішили ініціювати перевірку нового конфайнмента «Арка”, який є частиною укриття Чорнобильської АЕС. Про це повідомляє прес-служба відомства на своєму офіційному сайті.

Зокрема, в рамках перевірки інспекція повинна з’ясувати чи можна вводити в експлуатацію перший пусковий комплекс конфайнмента і чи відповідає об’єкт всім необхідним правилам радіаційної і ядерної безпеки.

Важливо сказати, що для перевірки підрядник ЧАЕС передав потрібні об’єкти ще в 2019 році.

Вперше будівництво конфайнменту почалося ще в далекому 2012 році. Він повинен був покрити старий об’єкт “Укриття”. Це повинно було бути реалізовано у вигляді великого ангара заввишки в 110 м і шириною в 165 м. Загальна вага конструкції – 37 тисяч тонн.

Важливо сказати, що всі будівельні маніпуляції були організовані з метою захисту четвертого енергоблоку станції, який і до цього дня є небезпечним для навколишнього середовища.

Раніше Рахункова палата на своєму сайті заявила про масові порушення Чорнобильської АЕС (ЧАЕС) в 2018 – 2019 роках. За два роки було витрачено 2,57 млрд грн. Рахункова палата виявила порушень на 702 млн грн.

Головним розпорядником 2,57 млрд грн було Міністерство екології та природних ресурсів України (з вересня 2019 було об’єднано з Міністерством), а відповідальним виконавцем бюджетної програми, на яку їх виділили – Державне агентство України з управління зоною відчуження (ДАЗО).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу