Грошові перекази від заробітчан в Україну впали

Поділитися:

За період з січня по серпень поточного року помітно знизилася кількість грошових переказів від заробітчан, які працюють по всьому світу. Експерти схильні пов’язувати все це з пандемією та карантинними обмеженнями, які завадили багатьом виїхати в лютому, березні та квітні на сезонні заробітки.

Згідно з даними Національного банку України, обсяг приватних переказів, які виконані з країн Європи, Азії, Америки та Африки, за вісім місяців 2020 року склав трохи більше ніж 7,2 млн доларів. У пресслужбі банку сказали, що це майже на 500 млн доларів (6,3%) менше, ніж за такий же період 2019 року.

Також в НБУ сказали, що в цю кількість увійшли та офіційні переклади, і неофіційні.

Раніше повідомлялося про те, що українці стимулюють економіку сусідньої Польщі. Українські заробітчани в Польщі часто працюють в більш важких, ніж поляки, умовах: їх робочий день довший, вони займаються менш кваліфікованою роботою та отримують меншу заробітну плату.

Також ми писали про те, що заробітчани можуть залишитися без української пенсії. Серед основних причин для скасування пенсій числиться проживання за кордоном, зміна місця проживання без перереєстрації та підробка документів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу