ФОПи скаржаться на неможливість отримати допомогу під час локдауна

Поділитися:

Українські ФОПи не можуть отримати обіцяну урядом допомогу на час “карантинних канікул”. На цей час підприємці масово скаржаться на відмову в отриманні грошових коштів. Про це повідомляє засновниця київського бару «Лиса гора» на своїй сторінці в Facebook.

Відзначимо, що мова йде про фінансову допомогу розміром у 8 тисяч гривень, які уряд обіцяв виплатити для того, щоб підтримати малий і середній бізнес.

За словами підприємниці, нині бізнесу відмовляють в отриманні цих коштів, аргументуючи своє рішення невідповідністю номера КВЕД з тим номером, який був опублікований в постанові на урядовому порталі.

«Основний КВЕД вашої діяльності станом на 31 грудня 2020 роки не відноситься до тих, за якими приймають карантинні обмеження. Тому одноразова матеріальна допомога не може бути надана», – навела вона приклад формулювання відмови.

Нагадаємо, що онлайн-сервіс державних послуг «Дія» пропонує пройти процедуру внесення запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань в режимі онлайн.

При цьому, ФОП повинні зробити всього три кроки: отримати електронний підпис; зайти на портал «Дія», перейти в розділ «Бізнес», вибрати послугу «Закриття ПП»; зареєструватися чи авторизуватися на порталі за допомогою електронного підпису.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу