Fitch знижує рейтинг банкам

Поділитися:

Міжнародне рейтингове агентство «Fitch Ratings” переглянуло позиції ряду світових банків країн Європи, Близького Сходу і Африки. Про це свідчать дані звіту агентства.

Відзначимо, що перегляд позицій було здійснено щодо ста банківських організацій, серед яких 86 отримали негативну оцінку. Дані аналітиків охоплюють часові рамки діяльності установ з моменту 12 березня і до 30 квітня.

Було зафікісіровано, що зараз в більшості країн світу спостерігається різкий спад економіки, який прямо відображається на процесах діяльності банків.

Більш слабка економічна активність буде негативно позначатися на якості активів та прибутковості банків і, в деяких випадках, на їх капіталі, в той час як фондування і ліквідність переважно будуть стабільними“, – йдеться в повідомленні.

Так, майже всі перевірені банки отримали негативні прогнози з боку організації: “Fitch Ratings” знизило рейтинги 16 банківських груп. Ще 14 банківських груп потрапили до списку тих організацій, у яких рейтинг буде “можливо знижений”.

Ще 47 банківських груп отримали негативний рейтинг. Позитивна оцінка фіксується відносно меншості банків: лише дев’ять зі ста отримали стабільний прогноз.

Як повідомлялося раніше, міжнародне рейтингове агентство «Fitch Ratings» погіршило прогноз по рейтингу України до рівня «B», змінивши прогноз з позитивного на стабільний. Про це йдеться в представленій аналітиці відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу