Фермери на заході України втратили весь урожай

Поділитися:

Через травневі заморозки, які обрушилися на Західну Україну, фермери втратили більшу частину майбутнього врожаю. Тут в деяких регіонах стовпчик термометра опускався до 6 градусів нижче нуля.

Як пише видання expres.online, посилаючись на слова місцевих фермерів, мороз знищив все – розсаду помідорів, перцю, огірків, кабачків. Почорніло листя і стебла картоплі, а бобові культури взагалі знищені. Мороз також зашкодить кисті і молоді пагони виноградників.

Фермери також розповіли, що загинув весь висаджений на поле урожай буряка. Заморозки згубно вплинули на горіх, агрус, черешню, суницю садову.

Весняні морози пошкодили бутони ріпаку на площі близько 600 гектарів. Зазвичай ми збираємо чотири тонни врожаю з гектара, а в цьому році, щоб по три зібрати вдалося, пояснив один з фермерів, додавши, що його втрати складуть близько шести мільйонів гривень.

У господарствах також запевнили, що в цьому році на Тернопільщині цвіт яблунь в садах пошкоджений на площі 50 гектарів. Знищено 100% майбутнього врожаю, – запевнили садівники.

Нагадаємо, глава Одеської державної адміністрації Максим Куций просить втручання української влади через посуху в області.

Він закликав поставитися серйозно до проблеми, яка виникла. Йдеться про посуху, через яку може загинути практично половина всіх озимих посівів в даному регіоні.

Чиновник нагадав, що в минулому році регіон зумів зібрати 3,7 мільйона тонн врожаю, проте, в цьому, за прогнозами фермерів, навряд чи вдасться зібрати більше 1,2 мільйона тонн врожаю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу