«Енергоатом» закуповує російське обладнання

Поділитися:

Державна компанія “Енергоатом” купує через німецьку та естонську компанії російське обладнання для АЕС за завищеними цінами. Відомо, що одна з тих, що беруть участь в ланцюжку поставок компанія IEC Industrie Export GmbH зареєстрована в промзоні на південних околицях німецького міста Майнц.

Так, за даними в системі Prozorro, за останні кілька років IE С Industrie und Export GmbH перемогла в близько 50 тендерах “Енергоатому” та її структурних підрозділів, поставивши продукції майже на 400 млн грн.

Крім того, починаючи з 2015 року постачальниками продукції росіян стали IEC Industrie und Export GmbH і Universal Baltic Group з Естонії. Ці компанії вже кілька років розігрують між собою тендери “Енергоатому”, по черзі отримуючи замовлення у держконцерну. Пропонуючи продукцію одного і того ж виробника, естонська і німецька компанії роблять цінові пропозиції, які розрізняються часто тільки на кілька тисяч гривень при багатомільйонній вартості замовлень.

Про даними в деклараціях російської митниці, вартість продукції “Танаїс” при вивезенні з Росії в країни ЄС, в кілька разів нижче, ніж та, що вказується в документах, що подаються українським митникам.

Нагадаємо, що державне підприємство «Енергоатом» в прийдешньому році має намір збільшити свій прибуток на 31 млрд гривень. У процентному співвідношенні дохід компанії повинен збільшитися на 67%, як повідомляє прес-служба відомства.

Вказується, що такий колосальний прибуток можливий при переході компанії на нову модель управління.

Раніше повідомлялося, що в НАЕК «Енергоатом» розповіли про завершення всіх запланованих підготовчих заходів з будівництва 2 і 3 блоків Хмельницької атомної станції. Зате почати будівництво поки не можна, адже за станом на зараз немає відповідного дозволу, повинні надати в Міністерстві охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу